زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

علی بن احمد منشار اصفهانی





علی بن احمد منشار اصفهانی، از فقها و محدثان اصفهان در قرن دهم هجری و از شاگردان محقّق ثانی بوده است.


۱ - معرفی اجمالی



شیخ علی مُنشار فرزند احمد بن محمّد بن احمد بن محمّد بن هلال کرکی عاملی، از فقها و محدثان اصفهان در قرن دهم هجری و از شاگردان محقّق ثانی بوده است. پدرش معروف به احمد منشار بوده است. بنابراین گفتن و نوشتن شیخ علی بن هلال که در برخی کتب او را بدین نام و نسب آورده‌اند، از باب نسبت به جدّ است که در بین مؤلّفین و مصنّفین متداول است.
نزد شاه طهماسب صفوی مقرّب بوده و صاحب فتوا و حکم در آن عهد است. بدین خاطر از طرف پادشاه مذکور شیخ‌الاسلام اصفهان شده و در دوشنبه ۱۳ ربیع‌الاوّل ۹۸۴ق در اصفهان وفات یافته و در امامزاده زین‌العابدین علی درب امام مدفون شده و سپس به نجف حمل و در دارالسیاده مبارکه حرم رضوی در مشهد مقدّس مدفون شد.
از صاحب عنوان ظاهرا فقط دختری به جای مانده که اهل علم و فضل بوده و به زوجیّت شیخ بهاءالدّین محمّد عاملی (شیخ بهائی) درآمده است.

۲ - آثار و تالیفات



کتب زیر از تالیفات اوست:

۱. «الدّر الفرید»؛
۲. «رساله در مسائل فقهیه عام البلوی»؛
۳. کتاب در «طهارت»؛
همچنین او در چهارشنبه ۱۲ جمادی‌الاولی ۹۲۳ق کتابت نسخه‌ای از «ارشاد الاذهان» علاّمه حلّی را به خط نسخ به پایان رسانیده و محقّق کرکی در شعبان ۹۳۴ق در مدرسه غروی نجف اشرف جهت او اجازه مرقوم داشته است. نسخه به شماره ۳۴۰۰ در کتابخانه آیت‌اللّه مرعشی موجود است.
[۱] حسینی اشکوری، سید احمد، فهرست مرعشی، ج۹، ص۱۸۴.


۳ - پانویس


 
۱. حسینی اشکوری، سید احمد، فهرست مرعشی، ج۹، ص۱۸۴.


۴ - منبع



مهدوی، سیدمصلح‌الدین، اعلام اصفهان، ج۴، ص۴۶۸.    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.